Турски уролози: Аспиринът може да бъде евтин заместител на виаграта

Турски уролози установиха, че аспиринът може да бъде ефикасен срещу еректилната дисфункция и да се окаже евтин заместител на виаграта, пише в. „Дейли мейл“. Популярното обезболяващо лекарство, което има свойството да разрежда кръвта, може същевременно да повиши кръвооросяването на пениса и да стимулира неговата ерекция.

При проведени тестове в Турция 80 процента от мъжете, които взимали по една таблетка аспирин на ден в продължение на шест седмици, констатирали значително подобрение в сексуалния им живот. Подобно на виаграта, споменатият медикамент повишава нивата на азотен оксид в организма. Този безцветен газ разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението. Аспиринът, за разлика от виаграта, не причинява неприятни странични ефекти като главоболие и зрителни смущения.

Тестовете с него били проведени в Истанбулския медицински университет, като били използвани таблетки от 100 милиграма. В експериментите участвали 200 мъже с еректилни смущения на възраст между 18 и 76 години. Било установено, че взимането на аспирин в продължение на половин година осигурило на участниците увеличение на пълноценните полови актове между 31 и 78 процента.

Снимка :
Pixabay