Ангелкова пред президента на групата Мариот: България все повече налага имиджа си на страна с качествен туризъм

България все повече налага имиджа си на страна, която предлага висококачествен туризъм. Неслучайно 4- и и особено 5- звездните хотели се запълват първи и в момента за лято 2018 г. висококатегорийните хотели са почти изцяло заети. Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с президента и главен изпълнителен директор на групата на Мариот Арне Соренсон. Срещата бе в рамките на форума на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC) в аржентинската столица Буенос Айрес. Министърът подчерта, че 72% от чуждестранните туристи предпочитат 4 или 5 звездни хотели. И допълни още, че това провокира инвестиционен интерес към страната ни.

Министър Ангелкова изтъкна, че приоритет на министерство е насърчаването на вътрешния туризъм, като за тази цел се надграждат възможностите за балнео- и СПА туризъм. Министерството на туризма разработи 7 балнео- и СПА дестинации, които обхващат цялата страната. Министърът уточни, че с тази инициатива очакваме да се разширят крилата на сезона. Страната ни е на второ място в Европа по минерални извори, като у нас те са повече от 600, подчерта министър Ангелкова. Тя отбеляза, че Министерството на туризма продължава да работи активно за намаляване на административната тежест в сектора.

За мен е много важно, че най- гoлямaтa xoтeлcĸa вepигa в cвeтa – Маrrіоtt Іntеrnаtіоnаl, ĸoято започва да строи oбeĸт y нac в Coфия, плaниpa дa paбoти и пo още пpoeĸти в страната, посочи министърът. А г-н Арне Соренсон заяви, че хотелските вериги Мариот виждат голям потенциал в развитието си на територията на България.

По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за инвестиции във водещи зимни курорти.

Снимка :
Министерство на туризма