Цецка Цачева и българският евродепутат Емил Радев са домакини на конференция за детското правораздаване

Министърът на правосъдието Цецка Цачева и българският евродепутат Емил Радев ще са домакини на конференция на тема „Националната съдебна система като част от Европейския правов ред. Детското правораздаване – предизвикателства и възможни решения“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Конференцията ще се проведе на 20 април 2018 г. от 9.00 часа в хотел „Интер Континентал“ в София. Събитието се провежда със съдействието на Министерството на труда и социалните грижи.

Сред темите, които ще бъдат дискутирани са: – възможни решения пред националния законодател във връзка с въвеждане на специализирано детско правораздаване; – наказателноправни аспекти на правораздаването за деца в национален, европейски и международен план; – очаквания ефект от реформата на регламента относно компетентността, признаването и изпълнението на решения по брачни въпроси и въпроси, свързани с родителската отговорност, и относно международното отвличане на деца.

Добри практики в международен и европейски аспект ще бъдат представени от сър Матю Торп – съдия от Великобритания, Гонсало Ферер Амиго – съдията в Окръжен съд Барселона и Мая Грофф от секретариата на Хагската конференция за международно частно право.

Сред българските лектори са Даниела Машева – член на ВСС, Богдана Желявска – съдия в СГС, адвокат Анели Чобанова, Борислав Цеков – д-р по конституционно право, член на правния съвет на Президента на Република България.

Снимка :
Министерство на правосъдието