Юлия Скрипал е нямала никакъв шанс да прекара веществото „Новичок“ в ръчния си багаж

Юлия Скрипал е нямала никакъв шанс да прекара веществото „Новичок“ в ръчния си багаж, написа лента.ру. Следственият комитет на Русия публикува запис от камерите на московското летище „Шереметиево“ малко преди дъщерята на бившия полковник от Главното разузнавателно управление Сергей Скрипал да отпътува за Великобритания на 3 март. На кадрите се вижда как млада жена влиза в сградата на аерогарата и минава през редица проверки.

„Видеозаписът отхвърля версията, че госпожица Скрипал е получила някакъв предмет в района на транспортния възел, в който да е имало отрова“, заявиха от службата. „Освен това, ние открихме шофьора, който е закарал жената от нейния дом до Шереметиево. Пред нас той категорично заяви, че по пътя никой друг не е качвал в колата му“, посочиха още от ведомството.

По думите на следствения комитет записът опроверга твърденията на британската власти, че Юлия Скрипал е пренесла „Новичок“ в своя багаж. „Ако това беше така, тя щеше да пострада при полета. Нито тя, нито някой от другите пътници в салона не са имали проблеми със здравето по време на полета“, пише още в комюникето на институцията.

Юлия и Сергей Скрипал бяха намерени припаднали на 4 март в югозападния английски град Солсбъри и хоспитализирани. Те дойдоха в съзнание около месец по-късно.

Снимка :
Pixabay