Цветанов: Местната власт трябва да бъде един истински партньор в борбата с ПТП

„Правителството през всичките тези години полага максимални усилия да се намалят жертвите по пътищата“, заяви Цветан Цветанов, зам. – председател на ГЕРБ по време на кръгла маса на тема „Обсъждане на проект на Закон за движението по пътищата, Закон за водачите на моторни превозни средства и Закон за пътните превозни средства“, предаде novini.bg

Организатори са Министерството на вътрешните работи и Фондация „Ханс Зайдел“ в България. На събитието са министър Валентин Радев и зам. – министър Красимир Ципов. „Но, разбира се, когато стане някое тежко ПТП всички констатираме, че има още и още какво да се промени“, заяви Цветанов. „За мен е изключително впечатляващо, че днес присъстват представители от неправителствени организации“, отбеляза той и напомни колко важни са именно техните действия.

„Ако ние не спомогнем да се промени манталитета на хората, няма как да намалим ПТП“, напомни Цветанов и добави, че дебатът трябва да бъде засилен и как могат да бъдат ползвани средствата, събрани от глоби. „Местната власт трябва да бъде един истински партньор в борбата с ПТП. Тя е тази, която ежедневно чрез контролните си органи може да подобри работата с МВР“, каза още Цветанов. „Важното е обаче и да учим децата си на дисциплина“, добави той.

Снимка :
Архив