Експерти от Министерството на туризма и РИОСВ-Бургас провериха плаж „Делфин“

По разпореждане на министрите на туризма Николина Ангелкова и на околната среда и водите Нено Димов експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите-Бургас i Министерството на туризма извършиха съвместна проверка по сигнал за строителни дейности на морски плаж „Делфин“. В нея участва и кметът на община Царево. В хода на проверката беше установено, че на плажа в момента се изгражда временен преместваем обект, тоалетни и дървена лека ограда.

Изградената през миналогодишния летен сезон дървена стълба е изцяло демонтирана. Дървеният материал от нея не е премахнат, в момента се използва за изграждане на обектите на плажа.
Представители на общината и Строителният контрол са направили замерване за установяване на местоположението на изграждащите се обекти спрямо одобрената от Министерството на туризма схема. Според първоначалните резултати те отговарят на определената схема.

Експертите на Министерството на туризма ще направят и контролна проверка дали обектите се вписват в схемата. Освен това Министерство на туризма с геодезисти ще направи замерване и ако то установи, че заграждението е разположено на територията на плажа, ще бъде издадено предписание да бъде премахнато.

Проверката установи, че заграждението не препятства достъпа до плажа. Заради стръмния терен към ивицата Община Царево е внесла в РИОСВ-Бургас предложения за осигуряване на трасе до морския плаж. Изискано е становище от дирекцията на ПП „Странджа“, за да се намери най-подходящото място за осигуряване на пешеходния достъп към плажа, който да е щадящ за околната среда.

Снимка :
Архив