Адвокатът на кметицата на „Младост“: Очаква се да бъдат повдигнати нови обвинения

Очаква се да бъдат повдигнати нови обвинения на кмета на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева, нейния заместник Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров. Това стана ясно от думите на адвоката на Петрова Ирен Савова, която е призована в Националното следствие, за да представлява своята подзащитна.
Тримата вече бяха привлечени като обвиняеми: Иванчева за получаване на подкуп в особено големи размери, а Петрова и Дюлгеров като нейни помагачи.
Савова заяви, че да бъдат призовани днес за нови обвинения е процесуално нарушение, защото от момента на призоваването до сега няма изисквания по закон тридневен срок.
„Да бъдем призовани днес за нови обвинения е процесуално нарушение, защото от момента на призоваването до сега няма изискуемия тридневен срок, както е по НПК“ , каза адвокат Савова.
Тя обясни, че е говорела с Петрова, като били разделени от стъкло и „си правели знаци“. „Нали говорим за някакви нормални права да се упражняват“, каза адвокатът.
Миналата седмица при акция в центъра на София прокуратурата и КПКОНПИ Иванчева, Петрова и Дюлгеров бяха задържани и привлечени като обвиняеми за корупция. Специализираният съд остави тримата за постоянно в ареста.

Снимка :
Facebook