Лекарите в Ловеч излязоха на поредния си протест заради неизплатени заплати

Лекарите от МБАЛ „Проф. Параскев Стоянов“ в Ловеч излязоха днес на поредния си протест заради неизплатени заплати, недостиг на лекарства и консумативи и неясното бъдеще на лечебното заведение. Те имат да получават по три месечни заплати – за януари, февруари и март и не е ясно дали в края на април ще вземат поне едно от заработените трудови възнаграждения.

Прокуристът на болницата д-р Ченко Чалъков каза, че сметките на лечебното заведение са запорирани и има вероятност отново заработените по клиничните пътеки средства да бъдат преведени от Националната здравноосигурителна каса за покриване на задълженията към кредиторите, съобщава БТА. По думите му, работещите в болницата вече са обезверени и продължават да напускат.

Медиците са изпратили поредното си отворено писмо до президента, премиера, Парламента, омбудсмана, Министерството на здравеопазването и други отговорни институции, с което настояват за трайно решаване на проблемите на ловешката болница. В днешния си протест те бяха подкрепени и от граждани.

Снимка :
Pixabay