Прокуратурата разследва катастрофата на „Симеоновско шосе“, мъжът на Юлияна Дончева блъсна патрулка

Прокуратурата разследва катастрофата на „Симеоновско шосе“, при която Станислав Недков-Стъки блъсна патрулка. Това става известно от съобщение на прокуратурата. Инцидентът е от полунощ срещу 28 април, когато Стъки карал „Ауди“ и на „Симеоновско шосе“ блъснал патрулката, която била с включени сини лампи. Прокуратурата посочва, че двамата полицаи в колата са били със сътресение на мозъка, а единият – и с контузия на гръдния кош.
Ето и пълният текст на  съобщението на Прокуратурата:

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че:

„На 28.04.2018 г., около 00.05 часа, в гр. София, водачът Станислав Недков, при управление на лек автомобил марка „Ауди“, модел „А8“, движещ се по ул. „Околовръстен път“, с посока на движение от бул. „Симеоновско шосе“, към бул. „Климент Охридски“ (на около 250 метра след кръстовището с бул. „Симеоновско шосе“), участва в ПТП със спрелия пред него в пътното платно лек автомобил „Киа“, модел „Сийд“ – с включен светлинен сигнал с проблясваща синя светлина – управляван от М. К., като в резултат на това произшествие по непредпазливост са причинени телесни повреди на водача К. (сътресение на мозъка) и на пътника до него (сътресение на мозъка и контузия на гръден кош). Това деяние представлява извършено престъпление по чл. 343, ал. 3, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1 НК.

В хода на досъдебното производство е извършен оглед на местопроизшествие, като предстои да бъдат разпитани свидетели, както и да бъдат назначени и изготвени необходимите експертизи.“

По-рано през деня пред NOVA Станислав Недков сподели, че съжалява за случилото се. Той разказа как е станал ударът. В едно от платната за движение униформените били спрели автомобил на нарушител, преминал на червен светофар. Спортистът пък се опитвал да се качи на Околовръстното шосе от бул. „Симеоновско шосе”. Видял патрулката, но помислил, че тя се движи, тъй като била с включен буркан. „Не бива да търсим вина у никого, а да си извлечем поуки”, коментира Стъки. Той подчерта, че предпазният колан го е спасил от сериозни наранявания. Полицаите пък пострадали, защото били ударени от откачилите се при удара камери от задното стъкло. „Време е да се регулират местата за спиране на нарушители от патрулиращи полицаи”, каза още ММА боецът. Той е категоричен, че ще си понесе последствията от случилото се, като плати съставения му акт.

Снимка :
Архив