Сър Алекс Фъргюсън е тежко състояние

Легендарният бивш мениджър на „Манчестър Юнайтед“ сър Алекс Фъргюсън продължава да е в реанимацията на болницата след спешната животоспасяваща операция за отстраняване на мозъчен кръвоизлив. Семейството на шотландеца призова за повече дискретност и обяви, че ще съобщи новини за състоянието му, когато има такива, съобщава gong.bg
И докато великият мениджър се бори за живота си, кураж му дават всички големи имена на световния футбол, на които е дал път към славата. Редица футболисти се надпреварваха да му пожелават бързо възстановяване и да се бори така, както само той знае и може.
„Оправяй се бързо, Шефе! Мислите ми са с теб и семейството ти в този момент!“, написа Уейн Рууни, който получи шанса да играе в „Манчестър Юнайтед“ още като тийнейджър именно от Фърги.
Това стори и петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо, който получи шанса си в големия футбол именно от него. „Мислите и молитвите ми са с теб, любими мой приятелю! Бъди силен, Шефе!“, написа португалската звезда.
В събота синът му Дарън не изведе тима си Донкастър в последния мач за сезона в Лига 1 заради „тежка семейна трагедия“ и веднага започнаха притесненията за здравето на Фърги. Впоследствие се оказа, че е претърпял инсулт и лекарите се борят за живота му. Операцията му мина добре, но все още е в интензивното отделение и лекарите още се въздържат от прогнозите състоянието му.

Снимка :
Pixabay