Откриха модерен мултифункционален комплекс в Бургас

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова и кметът на община Бургас Димитър Николов откриха официално  Спортен комплекс „Арена Бургас ОЗК“. Сред  гостите на събитието бяха народни представители, областният управител на Бургас, заместник-кметове, общински съветници, представители на спортната общественост и стотици жители на града.

Спортният комплекс  в ж.к. „Славейков“ включва вътрешен плувен басейн с олимпийски размери, футболни игрища, тенис на корт, който зимата може да се ползва за ледена арена, детски площадки, фитнес зали на открито и закрито, трибуни,  санитарни помещения  и др. Модерният мултифункционален комплекс е ситуиран на мястото на бившата плувна база „Славейков“, която не функционира от 2003 г.  За изграждането и оборудването на комплекса са инвестирани 18,2 млн. лв., осигурени от инструмента JESSICA.

Предвидено е съоръженията да бъдат отворени както за обществено ползване, така и за професионалните спортни клубове, туристи, гости на града и хора с увреждания. Създадени са и условия за практикуване на аеробика, йога, зумба, спортна медицина и др. Комплексът отговаря на всички стандарти за провеждане на плувни състезания от световно ниво и е изграден по всички европейски стандарти. Облагородена е цялата прилежаща територия и са изградени паркинги за над 250 автомобила. Разкрити са и нови 27 работни места.

Заместник-министър Деница Николова оцени изключително високо постигнатия резултат и изградената база. Тя подчерта, че комплексът може да бъде пример за всички общини, които модернизират спортната си база. „Поздравявам кмета г-н Николов и целия екип на общината за успешно реализирания проект, който ще даде възможност на младите хора да се занимават активно със спорт. Надявам се, благодарение на креативността, инициативността  и ентусиазма да постигаме по-високи спортни резултати и висок спортен дух“, каза Николова. Тя отбеляза, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е осигурило 93 млн.лв. чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за модернизиране и развиване на спортна инфраструктура в страната чрез проекти, генериращи приходи. Тя пожела на всички спортисти в Бургас да завоюват много медали и поздрави жителите на града с новата придобивка.

Снимка :
МРРБ