БСП с упреци към правителството заради превозвачите

БСП захапа правителството заради превозвачите и новите промени, които Брюксел готви. Приемането на пакет „Мобилност“ ще засегне много хора. 70 000 камиона трябва да се върнат в България, това засяга над 190 000 шофьори, а семействата им ще останат без доходи. Това заяви по време на пресконференция Георги Свиленски от БСП, предаде Новини.бг.

„Ако бъде приет в този вид (бел.ред. – пакетът), те остават без работа. Както винаги за премиера Борисов трябва да има виновен. Но този път БСП няма как са бъде виновна за това, че правителството спа една година“, коментира политикът. По думите му българските превозвачи трябва да знаят кой е предал техните интереси. „Там, където се обсъждат тези неща, България мълчи“, посочи Свиленски.

Той допълни, че браншът през тази една година е бил предаден от управляващите. „Там, където трябва да бъдат отстоявани българските интереси, министър-председателят и министърът на транспорта мълчат“, заяви Свиленски. Утре БСП ще поканят премиера Бойко Борисов в парламента, за да докадва какво е свършило правителството за защитата на българските превозвачи и техните искания.

Снимка :
Архив