Цветан Цветанов във Видин: Северозападна България е във фокуса на правителството и на управляващото мнозинство в парламента

Северозападна България, Област Видин и Община Видин са във фокуса на правителството и на управляващото мнозинство в парламента. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник – председател на партията Цветан Цветанов по време на срещата си с кмета на община Видин Огнян Ценков. На нея присъстваха и областният координатор на ГЕРБ-Видин и народен представител Владимир Тошев и областният управител Албена Георгиева.

По време на разговора бяха обсъдени актуални за региона теми. Председателят на ПГ на ГЕРБ изрази своята удовлетвореност, че с подкрепата на правителството община Видин е излязла от тежкото финансово състояние и изпълнява успешно финансово – оздравителния си план. „Правителството и премиерът Борисов са доказали, че подкрепят усилията на всички кметове за развитието на общините”, категоричен бе Цветан Цветанов.

В началото на месец март 2018 година община Видин отпадна от списъка на общини във финансово затруднение. През месец декември 2017 г. Министерство на финансите одобри приетия с решение на Общински съвет-Видин План за финансово оздравяване на Общината. Съобразно него, на Община Видин бе предоставен от централния бюджет временен безлихвен заем в размер на 6 000 000 лв., в който е включен и отпуснатият през 2015 година от правителството заем в от 2 000 000 лева. С него са разплатени всички наложени запори на общината. „Това означава стабилност и спокойствие за община Видин, която в началото на мандата на местната власт завари над 20 млн. лв. задължения”, подчерта Цветанов.

„Това е общ успех на местната власт, гражданите и реалния сектор. Ние заедно показахме на правителството, че вървим в правилната посока”, подчерта кметът на Видин Огнян Ценков. Той посочи още, че в резултат на последователната политика на правителството към Северозападния регион, съвместно с държавната, местната власт и гражданското общество започва реалното изграждането на магистралния път Видин – Ботевград. „Предстои реализирането на още важни проекти за община Видин“, съобщи Ценков. Той бе категоричен, че 2018-а ще бъде годината на видимите резултати за община Видин.