Модернизират градския транспорт в Плевен с 40 млн. лв.

В Плевен – седмият по големина град в България, ще бъдат инвестирани общо над 40 000 000 лева за развитието и модернизирането на градския електротранспорт. Това заяви ръководителят на общинското предприятие „Тролейбусен транспорт“ инж. Ангел Несторов.

Изградената тролейбусна мрежа нарежда града на челно място в страната по електрифициране на масовия градски транспорт – над 95 на сто от маршрутите са електрифицирани, всички градски квартали са свързвани с тролейбуси.

В първия етап на проекта за подобряване качеството на обслужването с електротранспорта са вложени над 23 милиона лева – по-голямата част от тях са европейски средства. Сега следва развитието на проекта с инвестиция от нови 17 милиона лева.

Те са предвидени за доставка до август на 14 тролейбуси и две специализирани сервизни машини. С тези средства ще бъде внедрена и Електронна система за таксуване на пътниците и изградена Система за видеонаблюдение на ключови кръстовища в града. Тези новости ще бъдат реализирани в рамките на следващите три години.

Снимка :
Архив