Апелативен съд – Варна отложи делото на Анита Мейзер

Апелативният съд във Варна реши да отложи тази сутрин делото срещу Анита Мейзер. Тя обжалва осъдителната си присъда за убийството на съпруга си Николай Димов и предлагането на подкуп на полицейски служител. Следващото заседание трябва да се проведе на 25 юни, предаде радио Фокус. Новата дата е насрочена заради поискана отсрочка от страна на вещите лица, на които през март беше възложено да изготвят повторна комплексна съдебно-медицинска експертиза. Медиците трябваше да изяснят дали установените травматични увреждания по тялото на починалия Николай Димов могат да бъдат получени по начина, за който свидетелства в предходното съдебно заседание подсъдимата.

Преди два медеца Анита Желева се отрече от показанията, дадени на досъдебното производство, както и от тези, които на два пъти е правила пред първата съдебна инстанция. На предходното заседание пред Апелативния съд във Варна, тя представи нова версия за обстоятелствата, свързани със завързването на т.нар. “свински опашки“ около краката и врата на съпруга си. Според нея Николай сам е поставил и затегнал две стяжки около врата си.

Подсъдимата обжалва пред Варненския апелативен съд наказанието от три години и половина за убийството по непредпазливост, а затова, че е предложила подкуп от 30 000 евро на разследващия полицай съдът ѝ присъди 4 години и половина “лишаване от свобода“. От двете наказания Анита Желева ще търпи по-тежкото. Окръжният съд ѝ наложи и глоба в размер на 8000 лева, както и обезщетение за майката на Николай в размер на 150 000 лв.

Снимка :
Архив