ГЕРБ: БСП превърнаха изборите в Галиче в битката за Сталинград

От ГЕРБ категорично отхвърлиха обвиненията на БСП за опорочване на изборите в село Галиче. Те са логичен резултат от активната предизборна кампания в областта. По тази причина било учудваща изненадата на БСП, след като от 10 г. само губят избори, подчертаха от ГЕРБ, съобщи Новини.бг.

Местни избори се проведоха в общо 10 населени места във Враца, в които БСП регистрираха кандидати само в пет. Т. нар. смесени региони единствената конкуренция беше между кандидати, издигнати от ГЕРБ и ДПС. Всички членове на секционните избирателни комисии са разпределени с определена квота, всяка една има и застъпници. Така че обвиненията и внушенията, които се отправят от БСП, не отговарят на истината.

Изборите в село Галиче предизвикаха широк обществен интерес. Това бе предпоставка засилено да се следи изборният процес.

От ГЕРБ са категорични, че в изборните списъци в село Галиче не е имало дописване на избиратели, освен единични случаи на хора, които са длъжностни лица и това е позволено в Изборния кодекс.

Тома Биков заяви, че тези резултати не са изненада. ГЕРБ полага усилия за спечелване на изборите, както в големите градове, така и в малките населени места. Изборните резултати не са представителна извадка, но са в унисон със социологическите проучвания. ГЕРБ има преднина пред БСП и това е от години. Не виждам на какво се дължи техният шок. През последните 10 г. те основно губят избори, но не се научиха да анализират резултатите си. Заявявайки, че изборите са опорочени, те отричат демократичните процеси в страната и заявяват, че не може да дойдат на власт по морален път, отбеляза той.

По отношение на морала, ние не приемаме това, че БСП и г-н Добрев могат да са стожери на морала. През арести и носене на пари от една държава в друга, още не е дал отговор какво е правил при Цветан Василев преди КТБ да фалира. Призоваваме властите да проверят дали Ценко Чоков е звънял от затвора. Ние считаме, че кръстът на морален стожер на обществото е много тежък, а не както си мислят от БСП.

Тома Биков благодари на колегите си от ГЕРБ за постигнатите добри резултати. По думите му БСП са превърнали изборите в Галиче в битката за Сталинград. Той допусна, че загубата се дължи на проблем с тяхното лидерство.

Припомняме, че кандидатът на ГЕРБ Страхил Стоянов спечели балотажа на кметските избори в село Галиче. Стоянов е получил 27 гласа повече от представителя на БСП Веселин Тушинов. От Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина съобщиха, че избирателната активност е била 66 на сто – по-висока от първия тур, когато беше 61 на сто. По-рано днес от БСП обявиха, че ще искат касиране на вота.

Снимка :
novini.bg