Премиерът Бойко Борисов пристигна в Москва

Премиерът Бойко Борисов пристигна в руската столица Москва, предаде Novini.bg. В момента Бойко Борисов провежда среща с руския си колега Дмитрий Медведев.

Борисов ще бъде в руската столица днес и утре, като в рамките на визитата му той ще проведе среща с президента на Руската Федерация Владимир Путин.

Това е третата среща между Борисов и Путин. Първата им бе на 1 септември 2009г. в Полша по време на мероприятие за отбелязване на седемдесетата годишнина от началото на Втората световна война. След това Владимир Владимирович дойде в София на 13 ноември 2010 г. Днес те за първи път се срещнат в Москва.

По време на полета от София към Москва, Борисов обясни на придружаващите го журналисти какви са очакванията по изграждането на газов хъб „Балкан“. Той коментира с тях и други енергийни проекти. „След изграждането на хъб „Балкан“ България ще бъде независим източник“, заяви Борисов и поясни, че така България ще се превърне в износители на газ за Източна и Централна Европа“. В Хъба ще постъпват количества природен газ от различни източници – руски природен газ през нови морски газопроводи и по действащо към момента трасе, природен газ, добиван в шелфа на Черно море – българския(от блокове „Хан Аспарух“, „Хан Кубрат“, „Терес“ и румънския, природен газ от източници на Южния газов коридор (Каспийски регион, Близък Изток и Източно Средиземноморие) и LNG от терминалите в Гърция и Турция.

Снимка :
Facebook