Ангелкова: Панаирът в началото на летния сезон уврежда имиджа ни на туристическа дестинация

Панаирът за преместваемите обекти се прави в началото на летния сезон и изключително много уврежда имиджа на българската държава като туристическа дестинация. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на заседанието на Комисията по туризъм след обвиненията срещу нея от страна на вицепремиера Валери Симеонов. По думите му пет големи заведения в „Слънчев бряг юг“ са незаконни. Тя заяви, че не знае какви са мотивите за акцията, тъй като фактите и обстоятелства са известни, а същият панаир е бил и миналата година.

По думите й всеки един, независимо какъв пост заема, ако смята, че има някакви нарушения, трябва да сигнализира компетентните органи.

„Това по никакъв начин не подпомага имиджа на българския туризъм. Озадачена съм, че всяко лято се прави едно и също, от миналото насам“, заяви Ангелкова.

Тя припомни, че миналата година е имало същата драма за същите обекти на „Слънчев бряг юг“. „Същият вицепремиер изпрати сигнал до РДНСК за тяхната проверка. След като РДНСК прави проверка на всичките въпросни заведения констатира, че проверените на място обекти са разположени на ситуираните от схемата места на пясъчната ивица. Всеки един от обектите след като е посочен в схемата, която аз одобрявам съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие и отива при главния архитект на съответната община, на чиято територия е разположен плажа, който дава разрешение, за поставяне съгласно изискванията, които има там. Всичко, което по някакъв начин е свързано с някакви съмнения, че нещо се нарушава или не се нарушава, има си компетентни органи. Това е съдът, прокуратурата, които следва да направят своята проверка“, каза министърът на туризма. Ангелкова добави, че след като това се случи ще се затвори съответния казус.

Снимка :
Министерство на туризма