Премиерът към шефа на КРИБ: 3/4 от БВП се постига от Вашето умение

За четвърта поредна година се проведе връчването на големите награди на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България „КРИБ – КАЧЕСТВО, РАСТЕЖ, ИНОВАЦИИ ОТ БЪЛГАРИЯ“, предаде Novini.bg.

В кулминация на събитието се превърна Четвъртият годишен бал на бизнес организацията, който отново е под патронажа на премиера Бойко Борисов. На церемонията присъстват членове на правителството, председатели на ключови за развитието на бизнеса парламентарни комисии, депутати, бизнесмени и общественици. Водещи на бала бяха Ники Кънчев и Алекс Сърчаджиева.

По време на събитието премиерът Бойко Борисов похвали бизнеса.

„Първо да поздравя Домусчиев. Вече втори мандат добре се справи в една нелека ситуация. Много хора не ги харесват, много хора не ги обичат – то същото беше и за политиците. Ама като сложим чертата, близо милион души, три четвърти от БВП се постига от Вашето умение“, посочи министър-председателят.

Борисов пристигна в компанията на вицепремиера Екатерина Захариева.

Основна част от приходите от рекламодателите на Бала ще бъдат за развитието на „Академия Икономика” – най-голямата инициатива на КРИБ в областта на образованието и професионалната подготовка на младите хора. Наградите ще бъдат присъдени в категориите „Качество“, „Растеж“ и „Иновации“. Със специалната награда на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев ще бъде отличена и компанията с най-голям цялостен принос за развитието на икономиката в България. Целта на учредените през 2015 г. награди е да се стимулира качественото и иновативно българско производство. Отличените фирми ще бъдат пример за всички, които правят бизнес в България и налагат нови, по-високи стандарти в икономиката.

23 са номинациите за наградите „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България” за 2018 г., както следва:

Категория „Качество“:

Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда

Асарел-Медет АД

БМФ Порт Бургас ЕАД

БОДУ СОД ООД

Брейн Сторм Консулт-ОД ООД

ВП Брандс Интернешънъл АД

Зет и Ем Прайвит Ко ООД

Кауфланд България ЕООД

Обединена българска банка АД (ОББ)

ОРКО ЕООД

Томбоу България ООД

Категория Растеж:

Асарел-Медет АД

Балкам Груп ЕООД

БМФ Порт Бургас ЕАД

карго-партнер ЕООД

Минстрой Холдинг АД

Обединена българска банка АД (ОББ)

ОРКО ЕООД

Приста Ойл Холдинг ЕАД

Категория Иновации:

БОДУ СОД ООД

СИН Карс Интернешънъл ЕООД

ТАЛ Инженеринг ЕООД

Тангра – АВ ООД