Борисов към БСП: Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние в Русия

Със сигурност можем да постигнем повече. Нинова ни предлагаше да работим заедно. Ние ви предложихме в началото на мандата министъра по европередседателството и председателя на парламента да бъдат от БСП, но тогава казахте, че искаме да ви купим. А сега ме нападате. Това отговори премиерът Бойко Борисов в отговор на декларация на НБСП от Корнелия Нинова. „Затова ще ви отговоря по начина, по който ми зададохте въпроса – това което трасира президентът Радев това постигнахме и ние в Русия. Отидох да видя какво е трасирал той, но не беше договорено нищо“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов, предаде novini.bg.

„Вашата закачка с президента Радев не е във ваша полза, защото той има по-висок рейтинг. Явно вие не сте постигнал нищо в Русия“, отговори му Антон Кутев. Преди това премиерът получи обвинение от опозицията, че не е било постигнато нищо от това посещение. „Сменете си съветниците – не разбират какво ви казва Путин“, нападна още Кутев от БСП.

„Съжалявам за това, че винаги, когато съм идвал в парламента, Вие не искате да свършим някаква работа, а да си изговорите каквото искате. Това, че има по-висок рейтинг не значи нищо. Срещата ми с Путин беше три часа, тя беше предавана на живо. Затова не мога да се съглася с Вас, че нищо не сме се разбрали“, отговори му подигравателно Борисов. „С Путин говорихме за допълнително количество газ, което ще влезе в страната. Затова бях добронамерен и се обадих и на Румен Овчаров, и Драгомир Стойнев също знаеше. С Русия имаме договор до 2030 г.“, разясни Борисов.“Използвате случая да се заяждате с мен, но това не помага на никого“, подчерта премиерът.

Снимка :
архив