Военен хеликоптер падна на Летище Пловдив, има загинали и ранени

Двама са загинали, след като военен хеликоптер катастрофира на Летище Пловдив тази вечер. Машината е излетяла от авиобаза Крумово.

Има пострадали при тежкия инцидент. Изпратени са линейки, които транспортират ранените в болници. Възможно е броят на жертвите да нарастне. На място има и полиция. Районът е отцепен заради опасност от взрив.

Летателната машина се е носила на височина около 20 метра над земята, когато изведнъж е започнала да пада и се е разбила в нивата до военното летище. Вследствие на удара, хеликоптерът се е възпламенил. Не е известно колко души е имало на борда. Това е единственият ни действащ военнотранспортен хеликоптер, пригоден за гасене на големи горски пожари.

От Военното министерство излязоха с официално съобщение за ужасяващата авиокатастрофа край Пловдив.

„Около 20 ч. 30 мин. днес, 11 юни, при планов полет по неизяснени за сега причини вертолет Ми-17 пада от около 50 м. височина в района на авиобаза Крумово. Екипажът на борда на вертолета е от трима военнослужещи. Предприети са незабавни противопожарни мерки от наземния персонал за предотвратяване на взрив на вертолета и за спасяването на членовете на екипажа.

По време на действията за оказване на медицинска помощ е установено, че двама от военнослужещите – командирът на екипажа и помощник-пилотът при падането на вертолета са загинали. Третият член на екипажа – бордният инженер е откаран незабавно в болница, в съзнание. По случая се води разследване.“

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов пътува към авиобаза Крумово. Директорът на ОД на МВР- Пловдив ст. комисар Атанас Илков е на мястото на инцидента.

Десетки хора чакат близките си от Лондон и Бергамо, тъй като е трябвало да кацнат двата полета. Самолетите обаче са пренасочени заради трагичната катастрофа.

Снимка :
Pixabay