Мъж пострада при при вандалска атака срещу влак

Снощи около 21:50 ч. бързият влак от Благоевград за София е атакуван с камъни от неизвестни лица в района между гарите Горна баня и Захарна фабрика, това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. В резултат на вандалската проява е пострадал млад мъж, който е пътувал във влака.

Камъните са счупили стъкло на странична врата на втория вагон от състава на композицията, вследствие на което пътникът е получил наранявания в областта на главата.

Превозната бригада на влака е реагирала незабавно, като е подала сигнал до Спешна медицинска помощ и пострадалият мъж е откаран в болница.

Подобни вандалски прояви нанасят значителни материални щети за „БДЖ–Пътнически превози” ЕООД, като фактически саботират всички усилия на ръководството на националния железопътен превозвач за предлагане на по-добро и по-качествено обслужване на клиентите.

Най-важното измерение на тези посегателства обаче е застрашаването на сигурността на движението на влаковете, както и живота и здравето на клиентите и служителите на националния железопътен превозвач, обясниха от компанията.

От началото на 2018 г. това е 19-ят случай, при който влакове са замеряни с камъни. За същия период на 2017 г. са регистрирани 42 случая, а за цялата изминала година са 76 на брой, от които е пострадал един пътник.

Снимка :
Архив