Военно-окръжна прокуратура-Пловдив разследва злополуката с хеликоптера

Пловдивска военно-окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство при условията на неотложност, във връзка с инцидента с военния хеликоптер, съобщиха от прокуратурата.
Местопроизшествието е посетено незабавно от трима прокурори от Военно-окръжна прокуратура-Пловдив, които са започнали разследване, бил е извършен първоначалния оглед и свързаните с него действия. Днес престоят още огледи от разследващи и експерти, разпити на свидетели и събиране на писмени доказателства.
До момента е установено, че около 20.30 ч. на 11 юни, при извършване на планов тренировъчен полет, военен хеликоптер Ми-17 е аварирал и е паднал от 20 м в района на авиобаза Крумово.
На място са загинали двамата пилотиращи офицери – капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев, а третият член на екипажа – бордният механик офицерски кандидат Алексей Каменов, е бил приет в болница в тежко състояние с няколко фрактури, но без опасност за живота.
Спират полетите в авиобаза Крумово до изясняване на причините за трагедията
Причината за инцидента не е установена до момента, като най-вероятна такава за авиозлополуката е от техническо естество. Няма данни за човешка грешка. Разследването се провежда интензивно, след събиране на необходимия обем доказателствен материал, ще бъдат назначени съответните технически експертизи.

Снимка :
Архив