Синдикатите настояват премиерът да преразгледа оставката на Бисер Петков

КНСБ и КТ „Подкрепа“ са внесли писмо до премиера Бойко Борисов с искане да бъде преразгледано решението за приемане на оставката на социалния министър Бисер Петков. Това обявиха пред журналисти лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и Димитър Манолов.
Вчера министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков. В разговор с премиера министър Петков е заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.
На 1 юни майки на деца с увреждания опънаха палатков лагер зад парламента. Миналата седмица те обявиха, че искат този закон за личната помощ, който да е отделен от подготвяния от социалното министерство нов закон за хората с увреждания. Когато работата по новия закон за хората с увреждания започна, министър Петков обяви, че има диалог с майките, както и с националните организации на хората с увреждания и поясни, че законът трябва да е готов до края на юли, за да може есента да мине през парламента, и от Нова година да влезе в сила.

Снимка :
Архив