Разкриха наркооранжерия при претърсване на мотел над язовир „Искър“

Оборудвана наркооранжерия е разкрита при претърсване на мотел над язовир „Искър“. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 13.30 часа на 25 април т.г. криминалисти на ОДМВР – София и РУ – Самоков, заедно със служители на Агенция „Митници“, предприели претърсване на мотел над язовир „Искър“, стопанисван от криминално проявен 62-годишен самоковец. В хода на действията те установили специално обособени помещения за отглеждане на канабис.

В стая, в задната част на ресторанта, имало 16 саксии, засадени с канабисови растения, които се отглеждали с помощта на вентилационна, отоплителна и напоителна системи.
Две от бунгалата на комплекса също били прецизно оборудвани за оранжерии. В тях проверяващите открили общо 505 саксии, пълни с перлит. В повечето от саксиите имало канабисови растения, достигнали различен стадий на растеж, а в други – прерязани и окастрени корени на аналогични растения. Оттам са иззети и около 3 кг суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. Установен е и наемателят на бунгалата – 50- годишен криминално проявен и осъждан столичанин.
По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, а след доклад на събраните материали в Софийска окръжна прокуратура, наемателят е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.

Снимка :

Pixabay