Стачка на летището в Барселона

Служителите по сигурността на летище Ел Прат в Барселона ще започнат безсрочна стачка в полунощ в четвъртък, като властите предупреждават пътниците за възможни закъснения и опашки, пише испанската редакция на европейското електронно издание The Local.

Ако не бъде постигнато споразумение в преговорите между профсъюзите и летищния оператор стачката може да продължи неопределено време.

При гласуване в четвъртък всички работници единодушно отхвърлиха предложението на компанията за прекратяване на стачката и поискаха по-добри заплати и условия на труд.Испанското министерство на труда заяви, че очаква да бъдат изпълнени минимум 90 процента от летищните услуги, но стачката ще доведе до дълги опашки на летището преди един от най-натоварените уикенди през лятото.Авиокомпаниите предупреждаваха пътниците да пристигнат достатъчно рано на летището и да пътуват с минимален ръчен багаж.

„Бритиш Еъруейз“ изпрати съобщение до пътниците с предупреждението: „От летищните власти в Барселона ни посъветваха, че поради стачка на служителите по сигурността на летището може да има дълги опашки на летището в Барселона през целия ден.

„Препоръчваме ви да пристигнете на летището в достатъчно рано за полета си и, до колкото е възможно, да пътувате с минимален ръчен багаж.“Подобна стачка на служителите по сигурността в барселонското летище Ел Прат през 2017 г. предизвика хаос и изчакване до няколко часа.

Снимка :
Pixabay