Пожар във военния завод „Дунарит“

Голям пожар е възникнал във военния завод „Дунарит“ в Русе. Запалил се е цехът за тротил. Евакуирани са работниците, които са на смяна. Изпратени са екипи на пожарната и Спешна помощ.

Сигнал за пожара в изпратен около 11:15 часа. Съобщеное е, че той е възниклнал в един от цеховете за производство на взривни вещества. Незабавно са предприети мерки. Всички спасителни сили са на място, каза по телефона за Novini.bg кметът на Русе Пламен Стоилов.

„Ситуацията е овладяна. Заради инцидента е задействан специален протокол. Вдигнати са два дрона, заети от русенския университет. Извършва се оглед. В населените места в близост са предприети мерки за извеждане на децата от детските градини и училищата, за да не се получат наранявания при евентуална взривна вълна“, заяви Стоилов.

Всички служби са на мястото.

„Взети са абсолютно всички мерки, всички хора за изведени на безопасно разстояние. Службите за пожарна безопасност са на място“, коментира собственикът на завода Емилиян Гебрев. „В момента никой не може да каже откъде е започнал пожарът“, добави той.

Няма данни за експлозия, посочва директорът на Главна дирекция „Пожарна и аварийна безопасност“ комисар Николай Николов. Той потвърди, че пожар в цеха има.

Снимка :
Архив