Премиерът Борисов: Продължаваме да проектираме

Премиерът Бойко Борисов отново се качи на джипа и се отправи към магистрала „Хемус“, за да открие официално новия участък от Ябланица до Боаза. Борисов съжали, че по нашите магистрали българите са свикнали да шофират безплатно, предаде Дарикнюз.

„Най-големият ми грях е, че научих в България да се кара без пари“, коментира Борисов. „Виждате какви двойни мантинели, какви огради за сигурност. Това е едно изключително съоръжение. И продължаваме с нова сила. За мое най-голямо съжаление въобще нямаше проект за „Хемус“. Никой никога не е мислил да я прави. Така че сега продължаваме да проектираме. Никога не е мислено да се развива инфраструктура в България“, каза още той.

„Тук, като дойдох за първи път, имаше една планина. 6 месеца предсрочно я пускат“, каза премиерът. „Водите, които се събират от магистралата, се пречистват. Сега изглежда лесно“, посочи той.

„Ако сме стабилни при този ръст на икономиката, при тези приходи от приходната агенция, в рамките на 3-4 години мисля, че магистралата ще е завършена, каза той и напомни, че правителството вече е взело решение за пътя Ботевград-Мездра – Враца – Монтана – Видин. „Там е около милиард цифрата. За Северозапада това, което сме обещали и паралелно с това Велико Търново – Русе. Никой никога не е мислил да се развива инфраструктура в България“, посочи Борисов.

Снимка :

Архив