Корнелия Нинова пак отказва да подаде оставка

Няма да подам оставка, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на NOVA.

Истинското решение е в партията – членовете на БСП ще кажат как оценяват ръководството от 1 декември до април, каза Нинова по повод отчетно-изборната кампания в партията, която предстои. Тя ще завърши през пролетта, когато социалистите ще избират за първи път своя лидер чре пряк вот, а не на конгрес. На атаките на вътрешната опозиция, която според нея е групирана около Сергей Станишев, Нинова отвърна: „Моят отговор е – заповядайте на терен и нека партията да избере най-добрия“.
В неделя се събра Пленумът на Националния съвет на БСП, на който бяха обсъдени резултатите от местните избори. Преди дни обаче група социалисти разпространиха алтернативен критичен анализ, в който ясно се заявява, че Нинова трябва да подаде оставка. Негов автор е Чавдар Георгиев – член на Националния съвет, а посочената причина – провал на местния вот, след който БСП отсъствала от управлението на общините в половин България.

„Не отхвърлям лидерския въпрос като изключително важен, тъй като именно той беше поставен в писмото, в алтернативния доклад, като единствения начин за разрешаване на всички проблеми в партията. В него бяха изредени оценки, проблеми и т.н. и накрая се казва, че всичко това може да бъде решено, ако сменим Корнелия Нинова. Следователно на някого в главата стои лидерският въпрос и всички въпроси вътре в партията могат да бъдат решени, само ако ме няма мен”, посочи още тя.

„В една демократична партия разногласията се решават с гласуване и с мнозинство. Алтернативният доклад беше отхвърлен от Националния съвет с 86 на 20 гласа“, коментира Нинова.

„Тези 50 човека, които ми поискаха оставката се оказаха 21. Оказа се, че вътре има имена на колеги, чиито имена са ползвани, а те не занят за това. Т.е. това е фалшива новина”, каза още лидерът на БСП.

Снимка :
Архив