Д-р Сибила Маринова даде доц. Мангъров на съсловната етична комисия

Ново напрежение в лекарското съсловие изригна днес заради коментар на доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение в Инфекциозната болница в София, предаде Novini.bg.

Д-р Сибила Маринова сезира Етичната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС) за публикация на специалиста във фейсбук. Доц. Мангъров излезе с твърдението, че хоспитализациите в болниците ще нарастват, защото клиничната пътека за лечение на коронавирус е станала 1200 лв.

„Ако вчера можеха да направят 1 000 000 теста щяха да открият 56 000 заразени“, коментира той.Това подразни медиците, които и без това не спират да алармират, че болниците са заплашени да изпаднат в колапс и да достигнат възможностите си за лечение. Вече тече и петиция по казуса с доц. Мангъров.
В нея се казва: „Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!“

Както е известно доц. Мангъров от началото на пандемията е основен критик на действията на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.
Междувременно заради високия брой заразени здравният министър Кирил Ананиев обяви връщането на някои ограничителни мерки.

Снимка :
Facebook