Вътрешна проверка в МВР има ли насилие по време на протестите

На ивънреден брифинг директорът на СДВР Георги Хаджиев коментира протестите в столицата последните дни, предаде репортер на NOVINI.BG. „С моя заповед са назначени проверки, които имат за цел да установят обективната истина на събитията и на участващите в тях лица. Проверките ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения на служителите ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност. В една от сутрешните медии чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Нейният син не е лице от клипа под колоните на Министерския съвет. Синът ѝ е случай от 10 юли на Орлов мост“, каза шефът на СДВР.

Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на „Спешна помощ“, информифра шефът на столичните полицаи.

„Младежът е задържан на Орлов мост за грубо поведение спрямо друг гражданин и органите на МВР. Има разпоредена проверка, тя ще приключи в законовия срок. Има голям обем от информация. Като е настанен в арестното на Първо районно, има записи, ще бъдат снети. Има повдигнато обвинения. Обиждал ги е, не бих могъл да коментирам изразите, те не са за пред обществото“, обясни още старши комисар Георги Хаджиев.

Снимка :
Архив