Лекарката, която даде Мангъров на Етична комисия: Изказването на доцента е обида към колегите

„Не се изкарват повече пари от корона-болните. Със 100% са се вдигнали разходите за дезинфектанти, с 60% разходите за болни и с 66% разходите за медикаменти“, разкри д-р Маринова, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“- Велико Търново.

„В болница се приемат тежко болните, с пневмония. Ако сте добре, няма да поискате болнично лечение. Много хора ме подкрепиха“, допълни още тя.

„Изказването на доц. Мангъров е обида към колегите, които работят на 30 градуса с гащеризони и за тези, които не са виждали семействата си от месеци“, категорична бе д-р Сибила Маринова.

Д-р Сибила Маринова сезира Етичната комисия на Българския лекарски съюз (БЛС) за публикация и изказване на доц. Атанас Мангъров. Над 700 медици се подписаха срещу директора на детското отделение в Инфекциозната болница. Причината – доц. Мангъров излезе с твърдението, че хоспитализациите в болниците ще нарастват, защото клиничната пътека за лечение на коронавирус е станала 1200 лв.

Снимка :
Facebook