Шефът на БЛС за Мангъров: На неговата съвест лежи, че голяма част от обществото е объркано

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Понякога мнението на един и същ експерт си противоречат през няколко месеца. Лекар каза през март-април, че е нужно да се тестваме масово, а преди дни заяви, че ПСР-ите са „трошене на пари“. Ще си позволя да кажа името на този доцент – това е Атанас Мангъров. Това не е обида, а неговите думи. На неговата съвест лежи това, че голяма част от обществото е объркано“. Това заяви в сутрешния блок на БТВ председателя на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

„Основната вина, която имаме лекарите е че допуснахме да има два лагера между лекарите. Едно общество, което смята, че е развито, трябва да вярва на наука, а не на шамани и предложения. Многократно предлагам на лекарския съюз да се говори експертно в специализираните форуми, а не в социалните мрежи чрез нападки“, допълни шефът на БЛС.

„Внезапно няма да бъдем блокирани, смята, че и не е необходимо. На 9 месец от епидемията сме. Вече всеки трябва да се е научил да се пази, да се мие, да слага маска, трябва ли някой силово да му го налага. „, каза председателят на БЛС.

„За България се налага индивидуален подход срещу пандемията. България не е преживявала такава тежка вълна от болни в лечебните заведение. Имаме нужда да обясним, че вирусът е опасен. Масово младите хора, обаче преминават през коронавируса със загуба на обоняние“, разкри още той.

 

Снимка :
архив