Животът на пребитото момче от Бяла е вън от опасност

Животът на 18-годишния Алекс Ангелов, който беше пребит пред дискотека в Бяла след спречкване за цигара, е вън от опасност. Това заяви началникът на неврохирургията в русенската болница Иван Игнатов.

„Сега се борим с ранните усложнения, но въпросът е при по-късните, които ще започнат след седмица. Никой не може да определи при черепно-мозъчна травма как ще се възстанови човек”, добави той.

В момента Алекс е в стабилизирано състояние, но при постъпването си е бил в кома, настанен е реанимация. Сега пострадалият младеж не е в съзнание, не е ориентиран за време и място. Има данни за контузии на мозъка в лявото полукълбо и счупване в основната на черепа, но благодарение на добрата реанимация се очаква бавно да се подобри.

Снощи близки и познати на Алекс излязоха на пореден протест, но от днес протестите спират, тъй като те са доволни от решението на съдът в Бяла остави да за постоянно в ареста 32-годишния Валентин Маринов, обвинен за нападението. Той е подведен под отговорност за тежко умишлено деяние, за което законът предвижда 6 години затвор. Според обвинението Валентин не е оказал първа помощ на Алекс и не е позволил на свидетелите на нападението да го направят, застрашавайки живота му.