Обир за МИЛИОНИ! Разбиха сейф в къщата на собствениците на „Ялта“

Грандиозен обир се е разиграл преди дни в село Бистрица, съобщава в. „24 часа“. От дома, в който живеят родителите на братята Димитър и Красимир Илиеви, които са собственици на много заведения, сред които „Ялта“ и фаталното „Индиго“, са откраднати пари и бижута на стойност 1,5 милиона лева.

Парите и ценните вещи са били скътани в сейф в семейната къща. Апашите са издебнали момент, в който домът на Илиеви е бил празен. В същото време семейството био на море. Крадците са атакували през нощта, когато явно пазещият я бодигард е спал и с флекс са разрязали касата.

Илиеви се свързват с трагедията в „Индиго“ от 21 декември 2001 г., където на стълбите на управляваната от тях дискотека загинаха 7 деца, дошли на детско коледно парти. Те не получиха осъдителни присъди, като управителят на дискотеката Ангел Николов, се отърва с глоба от 1000 лв. Двамата охранители Георги Василев и Анри Силаги бяха глобени по 800 лв. С най-голяма глоба бе наказан тогавашният председател на Комитета за младежта и спорта Цвятко Барчовски – 1500 лв. Присъдите влязоха в сила едва през 2008 г., когато Върховният касационен съд потвърди решението на софийските апелативни съдии.

В момента Димитър и Красимир Илиеви са сред главните организатори на технопартитата на световни диджеи, а през лятото са сред организираторите на купоните на „Какао бийч”. От този бизнес явно печелят милиони, част от тях вероятно крити в къщата в Бистрица.