Миков: БСП се управлява еднолично

В партията водим безсмислен дебат дали да бъдем в коалиция с ГЕРБ. Те си имат своята коалиция, а ние сме опозиция. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият председател на БСП Михаил Миков, цитиран от novini.bg.

„Има достатъчно аргументи, че БСП се управлява еднолично. Последното доказателство за това е решението за Конгрес. В пространството се прокарва тезата, че има един много лош Национален съвет, а в същото време ръководството на партията е в един абстрактен диалог с членската маса на партията. Много често има скандали с управляващите, които за съжаление замазват истинските проблеми на България. Защо никой не спори за демографската криза, проблем, който е основен за държавата. Водят се спорове за Хасково, дали да бъде купен „Грипен“. На БСП не й отива да бъде милитаристична партия и да се намесва в тези скандали за изтребителите“, коментира бившият лудер на Столетницата Михаил Миков.

„ПГ на БСП търси пътя си. Има закони, които още не са внесени. Темпото е незадоволително. Говоря като цяло. Навсякъде в демократичните държави парламентът е законодателeн орган. В момента там гледаме предимно скандали и политически сблъсъци. Дискусиите трябва да се изнесат в парламента, а не в медиите. В предишното НС имахме ясна позиция за антикорупционния закон. В момента дебатите се прехвърлят върху маловажните проблеми, като това кой ще назначава антикорупционния орган. Важният въпрос е как ще се постигнат резултати в борбата с корупцията, защото никой не отрича, че това е основен проблем. Има достатъчно структури за борба с корупцията, които просто трябва да се напънат и да заработят“, категоричен беше Миков.

Снимка :
БСП