Главният секретар на МВР и директорът на ГДБОП се срещнаха с директора на „Антимафия“ в италианското вътрешно министeрство

По покана на директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ главен комисар Ивайло Спиридонов на двудневно посещение в България е бригаден генерал Джузепе Говернале, директор на Дирекция „Антимафия“ в  италианското вътрешно министeрство. Гостите проведоха срещи с главния секретар на  МВР главен комисар Младен Маринов и с ръководството на ГДБОП, на които бяха обсъдени опитът на българските и италианските правоохранителни структури по противодействието на организираната престъпност.

В разговор с главния секретар на МВР директорът на дирекция „Антимафия“ представи накратко приетите преди около месец в страната му законодателни промени, свързани с противодействието на корупцията. Маринов и Говернале бяха категорични в мнението,  че България и Италия имат една обща цел – недопускане организираната престъпност да влияе върху процесите в обществения живот. Те изразиха желание за надграждане на двустранните отношения при реализиране на общите приоритети – противодействие на организираната престъпност и корупцията. По думите на главен комисар Младенов, италианският опит в борбата с организирани престъпни структури е безспорен и в България високо ценим партньорството между правоохранителните органи на двете държави.

На среща в ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и генерал Джузепе Говернале обсъдиха в детайли взаимодействието между двете дирекции и направиха сравнителен анализ на подхода и усилията в противодействието на организираната престъпност в България и в Италия.  Директорът на ГДБОП изрази своята благодарност за оказаното съдействие при реализирането на предстоящото в София обучение, което ще се проведе съвместно с експерти от дирекция „Антимафия“.

Снимка :
МВР