ГЕРБ дарява част от субсидията си за пострдалите в Камено и Бургас

По искане на структурата на ГЕРБ-Бургас към ИК на партията и Бойко Борисов, ще бъдат отпуснати 100 000 лв. от партийната субсидия на ГЕРБ за пострадалите домакинства в общините Камено и Бургас. Средствата ще бъдат разпределени по равно за двете общини. Това заяви областният координатор и народен представител от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев на извънредна пресконференция днес.

Бойчев посочи, че дарената сума ще бъде закупувана приоритетно бяла техника – хладилници, готварски печки и бойлери. След наводненията 318 броя уреди трябва да бъдат закупени за пострадалите домакинства в община Бургас и около 400 – за община Камено. „Народните представители и общинските съветници от ГЕРБ-Бургас също ще допринесат със собствени средства. Благодарим на хората от структурите ни във Варна и Кюстендил, които също се включиха с дарения. Надяваме се това да е анонс и към другите политически партии“, допълни областният координатор на ГЕРБ-Бургас. Още в първите дни след бедствието от офиса на ГЕРБ в Бургас са събрани и извозени над 3000 броя зимни дрехи, завивки и дюшеци за пострадалите от наводнението. Доброволци от местната структура на партията помогнаха за чистенето на наносите от залетите къщи и дворове в селата Черни връх, Ливада и Полски извор. Тази седмица ще бъдат доставени 150 матрака със завивки и мебели. Пострадалите в с. Кости ще получат 12 матрака, в с. Братово 25, в с. Равнец 40, а в населите места от община Камено – 68.

Кампанията продължава на 10 ноември 2017 г., от 18.00 часа с голям благотворителен концерт. „Събитието ще започне още в 17.00 часа с благотворителен базар, на който ще откриете коледни сладки и соленки, традиционни български сувенири, декорации. В специален коледен кът ще можете да си направите професионална фотосесия срещу лично дарение“, анонсира Ева Михалева – председател на Жени ГЕРБ в Бургас, които са съорганизатори на концерта заедно със сдружение „Алианс за нашите деца“ и Майки ГЕРБ. Всички събрани средства от благотворителния концерт с базар ще бъдат дадени за нуждите на деца от семействата на пострадалите при наводнението в общините Бургас и Камено.