Депутатите гласуват за председател на НС

Оставката на председателя на  Народното събрание Димитър Главчев  ще разгледат днес народните представители. По време на пленарното заседание  избранниците на народа ще трябва да гласуват или отхвърлят искането на 88 депутати от БСП и ДПС – председателят Главчев да освободи най-високия пост в Народното събрание. Официален повод за искането на оставката е  скандал между лидера на левицата Корнелия Нинова и Димитър Главчев, завършил с отстраняване на председателя на социалистите от пленарната зала. Скандалът идв2а малко след като един от червените депутати  беше уловен, че нарича българските граждани „дебили“ и по този начин дискредитира социалистическата партия и заявката на лидера й Корнелия Нинова да защитава хората, които плащат заплатите на народните избранници.
След като председателят на червените се скара с Главчев, от БСП го обвиниха  в политическа цензура, а от ГЕРБ застанаха зад председателя на парламента.
За втори път тази година от Левицата искат оставката на Главчев. За да бъде отстранен от поста, той трябва да събере минимум 121 гласа в подкрепа на социалистите.