Митрополит Гавриил отслужи водосвет в района на с. Микре

Водосвет за предотвратяване на катастрофи на главния път София – Варна в района на село Микре отслужи Ловчанският митрополит Гавриил, за да прогони злото от участъка, в района на който само за два дни в три тежки инцидента загинаха 11 човека.
Службата събра кметове на общини в Ловешка област, народния представител Калин Василев, губернатора на Ловеч Георги Терзийски и шефа на Областната дирекция на МВР старши комисар Милен Маринов, представители на още институции.
Дядо Гавриил изрази надежда, че водосветът ще преустанови черната серия от жертви на пътя, като поръси със светена вода пътния участък. След това присъстващите поднесоха цветя близо до мястото на катастрофата.
„Безкрайно тревожно е всичко, което се случи на този пътен участък през последните дни. Нека да си взаимодействаме сега, докато все още не е късно. Мисля, че имаме воля, че има експертен потенциал и нямаме избор освен коренно да променим положението. Случилото се е разтърсваща трагедия за много семейства – не можем да останем равнодушни. Необходима е коренна промяна“, категорична е кметът на Ловеч Корнелия Маринова.
Старши комисар Милен Маринов пък припомни, че от неделя са осигурени 13 патрулни полицейски коли в този участък. „Въпреки това отново е имало три по-леки катастрофи. Създава се допълнителна организация, но само с полицейски сили не може да се реши този въпрос. Хората, които се движат по пътното платно, трябва да мислят за живота си и за живота на другите“, допълни Маринов.