Президентът: България и Армения ще работят за насърчаване на двустранния икономически и инвестиционен обмен и за развитието на регионалната инфраструктура

„С президента на Армения ще работим отговорно за реализация на мултимодалния транспортен коридор „Персийски залив – Черно море“, който ще даде възможност да се възползваме от задълбочаването на политическите ни отношения“, заяви президентът Румен Радев.
Държавният глава е на визита в Армения, където се срещна с колегата си Серж Саркисян. Радев добави, че приветства идеята на арменския държавен глава да бъде организирана среща на транспортните министри от всички държави, които са заинтересовани от този проект. „В момента се нуждаем преди всичко от свързаност – транспортна, енергийна, дигитална, за да можем да разгърнем потенциала на нашите икономики“, заяви Радев.
Той посочи, че целта на посещението му не е само да се засилят контактите на високо политическо ниво, които са предпоставка за взаимодействие и развитие във всички области от взаимен интерес.
Целта е да имаме конкретен напредък в редица области, затова в делегацията ми са включени не само представители на президентската администрация, но и на българското правителство, на парламента, на българския бизнес, посочи Радев.
Нашите народи очакват много по-тясно и резултатно сътрудничество. Ние им го дължим и затова сме тук заедно днес – да продължаваме да го развиваме, заяви Румен Радев. С президента Саркисян са обсъдили двустранните отношения и са изразили задоволство от стабилното състояние на търговския обмен в последните 10 години, но по думите на Радев същевременно той не ги задоволява.
Смятаме, че можем да постигнем много по-големи обеми и да разширим сферата на нашето търговско-икономическо сътрудничество, каза президентът. Радев посочи, че от тази сутрин работят представителите на малките и средните предприятия, на работодателските организации и вече има договорка през юли в Бургас да се състои голям бизнес форум с представители на двете страни.
В рамките на визитата ще бъде подписан меморандум за разбирателство между работодателските организации на двете страни, каза Радев.

Снимка :
President.bg