ГЕРБ поиска оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател

Парламентарната група на ГЕРБ поиска в декларация, прочетена от депутата Тома Биков, зам.-шефът на Народното събрание Валери Жаблянов да даде оставка заради декларацията на БСП, която реабилитира Народния съд.
„Ако исканата оставка не бъде подадена в рамките на работния ден, още утре в 9.00 часа народните представители от ГЕРБ ще започнем събиране на подписи за официално искане на оставката му като зам.-председател на парламента“, заяви Биков.
„От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която „Народният съд“ е „необходимо и неизбежно правосъдие“, обясни още депутатът.
„Приветстваме решението на ръководството на БСП да оттегли тази оскърбителна за целия български народ теза от официалния си документ“, коментира той. „Валери Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху голяма част от българското общество. Само преди две седмици той се опита да осуети отдаването на почит с едноминутно мълчание към жертвите на тоталитарния режим“, припомни депутатът от ГЕРБ.

Снимка :
Архив