Караянчева разговаря с генералния секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева разговаря с генералния секретар на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС) Асаф Хаджиев. В срещата участва и председателят на Комисията по икономическа политика и туризъм и заместник-председател на ПАЧИС Петър Кънев. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

България отдава голямо значение на участието си в най-развитата и активна Парламентарна асамблея в региона на Черно море и българските парламентаристи се включват дейно в нейната работа, отбеляза на срещата председателят на Народното събрание. Българското председателство на Съвета на ЕС е голямо предизвикателство за страната ни, посочи Цвета Караянчева.

Тя информира госта за програмата на неговото парламентарно измерение и изрази благодарност към генералния секретар на ПАЧИС за приетата от него покана да бъде основен говорител на откриващата се утре в София Интерпарламентарната конференция за Общата външна политика и политика за сигурност и Общата политика за сигурност и отбрана. Надявам се от съвместните срещи на парламентаристите от страните от ЕС и тези от региона да произлязат добри идеи, които да реализираме съвместно в бъдеще, добави председателят на Народното събрание.

Генералният секретар на ПАЧИС Асаф Хаджиев отбеляза, че България играе важна роля в дейността на Асамблеята и българските парламентаристи винаги правят конструктивни предложения, които са в интерес на сътрудничеството в Черноморския регион. Той отправи покана към председателя на Народното събрание да присъства на срещата на председателите на парламенти на страните-членки на ПАЧИС по повод 25-та годишнина от създаването на Асамблеята през май в Истанбул.

Снимка :
НС