Осъдиха мъж за „пране на пари“ от сводничество

Окръжният съд в Добрич наказа 42-годишен мъж за пране на пари, придобити от сводничество, съобщи пресцентърът на институцията.

Мирослав М. е признат за виновен, че в периода 2009-2011 година, в условията на продължавано престъпление, във варненското село Кипра, както и във Франция и Германия, е извършвал финансови операции и сделки с имущество на стойност 23 558 лева, за които е знаел, че са придобити от него чрез тежко умишлено престъпление – трафик на жени през границата с цел да бъдат използвани за проституция. За извършеното деяние мъжът е осъден да плати в полза на държавата цялата придобита от престъплението сума, както и на лишаване от свобода за срок от две години и шест месеца, посочват от пресцентъра.

Окръжният съд обаче е счел, че са налице основания да групира ефективната присъда с друга – 4 години „лишаване от свобода“, наложена на мъжа във Франция, и определя общото наказание в размера на по-тежката санкция. Мирослав М. е бил осъден в Страсбург за това, че през 2010-2011 година, заедно с още петима българи, на територията на цяла Франция е подпомагал, насърчавал и улеснявал проституцията на няколко млади жени. Подсъдимият вече е излежал изцяло присъдата си във Франция, като така на практика изтърпява и наложеното му от Добричкия окръжен съд общо наказание.

Мирослав М. е последният от общо седем обвиняеми за пране на пари, посочват от съда. Останалите се признаха за виновни и Добричкият окръжен съд вече одобри сключените между тях и прокуратурата споразумения.

Снимка :
Pixabay