7 убити и 17 ранени след стрелба в гимназия във Флорида

7 души загинаха, а други 17 са ранени при стрелба в гимназия „Марджъри Стоунман Дъглас“ във Флорида, като сградата бе обкръжена от десетки полицаи и нападателят бе заловен, информираха местни медии, цитирани от световните агенции. Пострадалите са приети в три местни болници. 19-годишният Никълъс Крус е задържан за стрелбата. Той бе арестуван часове след нападението. Крус е бивш ученик с проблеми и пристрастие към оръжията, изключен на дисциплинарни основания, предадоха световните агенции.

Изстрелите в сградата започнали малко преди края на часовете за деня, в 14:30 часа местно време, съобщи Си Ен Ен. Малко преди това се включила противопожарната аларма, като не се изключва вероятността Крус да я е задействал, за да всее паника. Повечето ученици се укрили в класните стаи. Крус, въоръжен с полуавтоматична пушка, стрелял по всеки, попаднал пред него на входа на сградата или в учебните помещения. 12 души са били убити в училището, двама – край сградата, един – на улицата и двама са починали в болницата, съобщи местният шериф Скот Израел. Сред загиналите има както ученици, така и възрастни. Не се съобщава нищо за мотивите за нападението.

Разследващите проверяват публикациите в социални медии на заподозрения и са открили „много обезпокоителни“ материали, допълни шерифът. Ученик, избягал от стрелбата, описва Крус като „странно хлапе“ и един вид „самотник“, отбелязва АП. В гимназията, която се намира на около 72 км северно от Маями се обучават около 3100 ученици, според федерални данни.

Снимка :
Pixabay