Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка

Районният прокурор на Пазарджик Георги Кацаров е подал оставка като ръководител на ведомството вчера. Той остава като редови служител в държавното обвинение, съобщи Darik.news.
Новината беше потвърдена от сигурни източници на Дарик, но до момента самият Кацаров, както и ресорните институции отказват да оповестят каквато и да било информация.
Два инцидента сложиха отпечатък върху биографията на Кацаров през последните две години. През 2015-та „Мерцедесът“ му беше запален посред нощ пред къщата на жената, с която живее, в град Септември.
За палежа беше осъден Иван Грахов, известно име в криминалните среди, който получи 2 години затвор. Покрай делото за опожарения автомобил се разбра, че мъжът е издирван и за убийсто на българин в Украйна в съучастие с други лица.
Доскорошният шеф на Районната прокуратура бе проверяван и дали не осигурява протекции на ексшефа на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. С личното му оръжие на 1 септември беше застрелян ресторантьорът Наско Тонкев от Септември.
Първоначално Влайков бе освободен без повдигнато обвинение, което доведе до съмнения, че над него се разпъва „чадър“. Близки на убития заявиха открито пред медии, че двамата с прокурора са приятели, а веднага след убийството Влайков звъннал именно на него, не на 112. Разпореденатаа по-късно от главния прокурор Сотир Цацаров проверка обаче отхвърли всички твърдения в съпричастност на Кацаров към случая.
Същевременно колегите му от Пазарджик казват, че Кацаров не заслужава такова отношение. Припомнят, че е останал на поста почти два мандата, като още при встъпването си в длъжност не е допуснал да се получат сътресения след смъртта на предшественика си Николай Щерев.
С работата си е стабилизирал Районната прокуратура и е допринесъл за подобряване на резултатите от дейността й. Доказал се е и се е ползвал с уважение.
По информация на Дарик оставката е подадена директно към Висшия съдебен съвет. Оттам засега не са разпространили официално съобщение, отклоняват и журналистическите въпроси.

Снимка :
Dariknews