Цветанов: Заплахите спрещу проф. Плочев са поредният опит за дестабилизация

Нямам представа откъде са дошли заплахите срещу проф. Плочев. Това е поредният опит за дестабилизация. Един финансов въпрос се превърна в политически, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в сутрешния блок на БТВ. Проф.

Цветанов припомни, че проф. Плочев е предложение на предишния министър на здравеопазването проф. Петров, който ГЕРБ са подкрепили.

„Здравноосигурителната каса е сериозен капацитет, който трябва да носиш, а доколкото знам проф. Плочев е голям професионалист, каза още той. Ние ще изслушаме днес министър Кирил Ананиев и ще вземем политически решение. Ще поканим и проф. Плочев. И премиерът вчера е разговарял с проф. Плочев.“, заяви председателят на групата на ГЕРБ.

„Всички сме свидетели на големите изтичания в здравеопазването, Кирил Ананиев е един добър бюджетар.“, посочи Цветанов.

„Ние винаги се стремим да бъдем обективни“, така Цветанов коментира последните разменени реплики с президента Радев. „Усещането в обществото в момента е за стабилност и прогнозируемост в българската политика. Президентът е част от институциите, и ние трябва да работим заедно.“, каза Цветанов.

Той коментира и изказването на Валери Жаблянов и заяви, че по всяка вероятност неговата оставка ще бъде гласувана. Независимо от различията на партиите, България е над всички, заяви Цветанов. За мен е важно цялостта на днешното правителство, добави той.

Снимка :
Архив