3-годишни близнаци прриети по спешност в болница с кръвоизливи, задържана е майка им

3-годишни близнаци са приети по спешност в болница. Двете деца са настанени в лечебното заведение в Пловдив с кръвоизливи. Подозира се, че причина за травмите е домашно насилие. Майката довела децата в болницата снощи и била видимо пияна.

Момиченцето е постъпило със синини по тялото. Но състоянието на братчето й било по-тежко. Междувременно медиците установили, че децата са силно недохранени, информира Нова телевизия Жената отрекла да е била децата си. Съседите й твърдят, че не знаят, че в жилището се отглеждат деца.

Със случая се е заела прокуратурата. Районната прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебното производство по случая. Според държавното обвинение родител е оставил лице, намиращо се под неговите грижи, без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.

По първоначални данни вчера след 19,30 ч. в апартамент в централната част на града, е била причинена телесна повреда на 3-годишно момче, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Според майката детето се е намирало в креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент, поставен на стената. На детето е оказана Спешна медицинска помощ и към настоящия момент е извършена животоспасяваща операция. Майката на детето – 38-годишната И.С.е задържана за срок от 24 часа.

Установено е, че тя отглеждала сама двете си деца, защото бащата работи в чужбина. Под ръководството на Районна прокуратура –Пловдив продължават активните процесуално-следствени действия. Извършен е оглед на местопроизшествие и в момента се разпитват свидетели по делото.

Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и механизма на причиняване на телесните повреди. Извършва се и повторен оглед на местопроизшествие.