Енергийният министър подаде оставна заради сделката с ЧЕЗ

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова подава оставка. Тя обяви това в кулоарите на парламента. Като причина за това свое решение тя изтъкна съмненията около продажбата на ЧЕЗ и желанието да изчисти името си.

„Това, че чешката страна е избрала определена компания не означава нищо. Оттук нататък предстои тежката процедура по одобрение на тази сделка от страна на КЗК, Комисията за финансов надзор и КЕВР. Разбира се, ДАНС е в правото си и трябва да бъде направена пълна проверка във връзка с компания, във връзка с всички тези възможности тази компания да осъществява своята дейност съобразно националното законодателство, съобразно изискванията за сигурност, тъй като тук въпрос за стратегическа инфраструктура, за енергийна сигурност“, каза Петкова.

Теменужка Петкова смята, че за да няма съмнения по отношение на сделката, коментари и да се намесва името на премиера, редно е тя да подаде оставка.

„Уведомих премиера. Това което смятам, при най-малкото съмнение за някакви проблеми или някакви влияния, въздействия, че достойната постъпка е човек да си подаде оставката. Разговарях с премиера и ще депозирам своята оставка. Той ще вземе решение какво да направи“,съобщи още Теменужка Петкова.
На въпрос познава ли се със собствениците на „Интерком България“, тя отговори, че се познават от 20 години, но не е тяхна кума.

Снимка :
Архив