Премиерът Борисов: Посъветвах Петкова да си подаде оставката

Коалиционните ни партньори не са лесни, ние си ги знаем от години. Винаги съм се опитвал да ги успокоявам и да търсим баланс и разбирателство. Няма други варианти – това са патриотите и ние, коментира от Брюксел премиерът Бойко Борисов политическата ситуация в България.

Не искам да давам шанс на никой да си позволява да нарушава правилата в държавата. Няма как да забравя 20-годишно приятелство. Не искам да се намесвате държавата в частни сделки“, това заяви Бойко Борисов за оставката на енергийният министър Теменужка Петкова. „За да не дам никак възможност да се влияе върху репутацията на правителството и Петкова, я посъветвах да си подаде оставката“, обясни премиерът.

Сутринта разговарях с люксенбюргския премиер, както и с премиерите на Белгия и на Франция. Имаше предложение да направим франкофонска среща във Варна, където да продължим разговорите, и ние ще я направим, заяви пред журналисти премиерът Борисов.

Добре е да ни познават като Балкански регион, посочи той. По изгодно е за България да се увеличи внонската за бюджета. За кохезията много ще се говори, посочи още Борисов. По думите му “голямата ни концентрация трябва да е насочена към Сирия, към това, което се случва в Украйна”. С полския премиер дълго си говорихме за това, което коментирахме с Виктор Орбан в София. Аз мисля, че ръководителят на Съвета и на ЕК няма да бъде един и същ. Все ще се намери кой да управлява, каза премиерът.

Изключително натоварена с очаквания е срещата с Ердоган на 26 март. Ако някой си мисли, че тази среща ще е лека, значи отскоро е в политиката. Това не е вечеря на приятели, които се събират да побъбрят, заяви още министър-председателят.

Снимка :
Архив